طلایاب
با سلام خدمت کاوشگران و همراهان وبسایت فلزیاب شیراز ، با یک مطلب دیگر در مورد دستگاه طلایاب (طلا یاب ) در خدمت شما عزیزان هستیم. با توجه به سوالات و ابهاماتی که برخی از دوستان در زمینه خرید دستگاه گنج یاب داشتند ، تصمیم گرفتیم تا توضیحات و اطلاعاتی را در این زمینه بیان کنیم.
فهرست مطالب
دستگاه طلایاب چیست؟
دستگاه طلایاب یکی از ابزار های کاربردی است که برای کشف معادن ، دفینه ها (زیر خاکی) و تکه های طلا مورد استفاده قرار می گیرد. در بازار داخلی اصطلاح های مختلفی مانند فلزیاب یا گنج یاب برای آن وجود دارد که در بین فروشنده ها رایج می باشد و در اصل همگی یه نوع دستگاه هستند. یکی از رایج ترین سولاتی که به عنوان فروشنده با آن روبرو می شویم این است که تفاوت فلزیاب با طلایاب چیست؟
تفاوت فلزیاب با طلایاب
به صورت معمول یک دستگاه فلزیاب با توجه به امکانات و قابلیت هایی که دارد ، می تواند انواع فلزات را تشخیص داده و به اپراتور هشدار دهد ، اما نکته اصلی که باعث شده کاوشگران بین گنج یاب یا فلزیاب تفاوت قائل شوند ، قابلیت تفکیک فلزات می باشد که برخی دستگاه ها دارند.
تفکیک فلز یعنی دستگاه این قابلیت را در اختیار کاوشگرا قرار دهد که به دنبال یه هدف خاص بگردد مانند جداسازی طلا از سایر فلزات . البته نا گفته نماند که یکی از فاکتور های مهم برای کاوشگران در هنگام خرید دستگاه ، قابلیت تفکیک فلزات با ارزش از فلزات بی ارزش می باشد.
انواع دستگاه گنج یاب :
دستگاه های موجود در بازار هر یک دارای عملکرد و کارایی خاص خود می باشند و به صورت کلی شامل فلزیاب بوقی پالسی ، ردیاب و شعاع زن ، فلزیاب تصویری هستند که با توجه به شرایط محیطی و کاوش اپراتور می تواند به دلخواه از آن ها استفاده کنند. اما دستگاه ها از نظر تکنولوژی ساخت به دو دسته VLF (وی ال اف ) و پالس القایی (pi) تقسیم می شوند. برای آشنایی بهتر با انواع فلزیاب ها و نحوه کارکرد آنها می توانید مقاله دستگاه فلزیاب چیست را مطالعه کنید.
قابلیت های یک دستگاه طلایاب خوب:
- تفکیک انواع فلزات
- عمق نفوذ بالا
- رابط کاربری ساده و بدون نیاز به تنظیمات پیچیده
- ثبات و پایداری بالا و خطای کم
- گارانتی و خدمات پس از فروش
طلایاب تصویری چیست و چه کاربردی دارد؟
دستگاه های تصویری یکی از انواع مدل های موجود در بازار می باشد که بسیار کاربردی و محبوب در بین کاوشگران می باشد. فلزیاب تصویری این قابلیت را دارد که از محیط تصاویر سه بعدی به صورت گراف های رنگی تهیه کرده و در اختیار اپراتور قرار دهد. اسکن ها گرفته شده در نرم افزار های خاصی تجزیه و تحلیل می شوند. اما سوال اصلی که خیلی افراد می پرسند این است که سیستم های تصویری طلا یا فلزات را تشخیص می دهند یا نه؟
نحوه کار گنجیاب تصویری :
اسکنر های تصویری از سنسور های مگنتومتر یا جی پی آر برای تهیه اسکن و تصویر برداری استفاه می کنند. این سنسور ها بر اساس مغناطیس زمین عمل می کنند. اسکنر ها با توجه به شرکت های سازنده مدل های مختلفی دارند ولی به صورت معمول هنگام اسکن اختلاف میدان مغناطیسی ایجاد شده توسط دستگاه و زمین را اندازه گیری کرده و به صورت تصاویر سه بعدی بر اساس معیار های خاصی نشان می دهند.
کاربرد اسکنر تصویری :
به صورت اصولی اسکنر تصویری قابلیت تشخیص انواع حفره ، اتاقک و راهرو های زیرزمینی ، خاک دست ریز ، فلزیاب مغناطیسی شده و همچنین محیط های یونیزه شده را دارند. برای گرفتن یک اسکن خوب باید اول اصول و نحوه کار با اسکنر را به خوبی یاد گرفته و بعد نحوه تجزیه و تحلیل در نرم افزار ویژوالایزر را به صورت حرفه ای فرا بگیرید.
-
طلایاب اپکس49,000,000 تومان
-
فلزیاب هاکسن310,000,000 تومان – 390,000,000 تومان
-
فلزیاب TACHAR70,000,000 تومان – 310,000,000 تومان
-
فلزیاب ANTARES آنتارس40,000,000 تومان – 60,000,000 تومان
قیمت دستگاه طلایاب کوچک :
بیشتر کاوشگران امروزی به دنبال دستگاه طلایاب کوچک هستند که بتوانند بوسیله آن مکان های شلوغ یا خاصی را کاوش کنند. آیا واقعا دستگاه هایی در ابعاد کوچک وجود دارند که قادر به تشخیص فلزات مختلف باشند. شاید مدل های مختلفی را نیز در بازار دیده باشید اما اکثرا کارایی خاصی ندارند. طلایاب ها دارای قطعات و سیستم های سخت افزاری مختلفی نیاز دارند که نمی شود بیشتر آن ها را در ابعاد کوچک پیاده سازی کرد.
سخن پایانی در مورد دستگاه طلایاب :
اگر به دنبال دفینه های ارزشمند و سنگین هستید ، حتما در کنار یک دستگاه نقطه زن حرفه ای و کارامد ، از اسکنر تصویری نیز استفاده کنید تا بتوانید حفره ها و فضاهای خالی محیط را به خوبی تشخیص دهید. اشتباهی که خیلی از افراد تازه کار انجام می دهند این است که دنبال دستگاهی هستند که برای آن ها تفکیک انجام دهد ،
اما کاوشگران حرفه ای به دنبال حفره ها می گردند تا به نتیجه مطلوب دست پیدا کنند. استفاده از دستگاه نقطه زن به تنهایی برای کارهای سطحی مانند قبر مناسب است و برای دفینه هایی که در عمق هستند بهترین انتخاب گنجیاب مکمل است که بتوانید از چند راه متخلف و اصولی به وجود هدف پی ببرید.