منوی دسته بندی

فلزیاب تصویری

گنج یاب تصویری

فلزیاب تصویری چیست

فلزیاب تصویری یکی از چند مدل سیستم گنج یاب موجود می باشد که به خاطر کارایی و عملکردی که دارند بسیار مورد توجه کاوشگران قرار گرفته است. گنج یاب ها به صورت کلی در 3 مدل گنج یاب بوقی ، گنج یاب آنتنی و فلزیاب تصویری وجود دارند.

دستگاه فلزیاب تصویری به سیستمی می گویند که اطلاعات دریافتی از زمین را به تصاویر قابل فهم به صورت گراف های رنگی تبدیل می کند و نتیجه نهایی توسط نرم افزار خاصی قابل مشاهده و تجزیه و تحلیل است. در مورد سیستم های تصویری تصورات غلط زیادی وجود دارد که در ادامه سعی می کنیم به صورت کامل به این نوع سیستم ها بپردازیم.

اسکن گنج یاب تصویری
اسکن گنج یاب تصویری

انواع دستگاه فلزیاب تصویری :

گنج یاب تصویری که برای فعالیت های کاوش و ژئوفیزیک مورد استفاده قرار می گیرند ، از نظر نوع تکنولوژی به صورت کلی شامل موارد زیر هستند که هر یک را به صورت مجزا توضیح خواهیم داد.

  • دستگاه مگنومتر
  • دستگاه جی پی آر – GPR
  • دستگاه پالسی تصویری

اسکنر مگنومتر چیست ؟

این سیستم یکی از رایج ترین دستگاه های تصویری می باشد که کاوشگران از آن ها استفاده می کنند. در این نوع دستگاه از سنسور های مگنتومتر برای ارائه تصاویر از زمین استفاده می شود. مگنتومتر یا به اصطلاح مغناطیس سنج سنسور های هستند که میدان مغناطیسی زیر زمین را بررسی می کنند

و اطلاعات موقعیت اجسامی که در زیر زمین قرار دارند را در اختیار اپراتور قرار می دهد. این دستگاه برای تشخیص فلزات آهنی یا فولاد بهتر است استفاده شود. با این حال ، اگر قصد دارید بیشتر روی طلا یا سایر فلزات غیر آهنی تمرکز کنید ، مگنومتر راه حل مناسبی نخواهد بود.

اسکنر مگنومتر چگونه کار می کند؟

سنسور های مگنومتر بر اساس فیزیک پایه کار می کنند که قادر به جذب میدان مغناطیسی طبیعی زمین و همچنین مغناطیس های ساطح شده از فلزات زیر زمین هستند. هنگامی که سنسور ها به آرامی بر روی نقطه ای حرکت می کنند سیگنالی را با نیروی مغناطیسی ارسال و آن را ذخیره می کند.

سپس سنسور ها به دلیل پاسخ مورد انتظار از میدان مغناطیسی طبیعی در زمین ، ناهنجاری را تشخیص می دهند. دقت این اسکنر ها وابسته به کیفیت سنسور میدان مغناطیسی می باشد. سنسور های ارزان قیمت ممکن است حساسیت کمتری به میدان های مغناطیسی داشته باشند. همه اطلاعات دریافتی توسط سنسور ها ،بوسیله نرم افزار های خاصی مانند نرم افزار ویژوالایزر به تصاویر قابل فهم تبدیل می شوند.

سنسور های مگنومتر با توجه به نوع تکنولوژی مورد استفاده می توانند به نتایج متفاوت دست پیدا کنند. معمولا سنسور های با کیفیت بالا حساسیت بیشتری به میدان مغناطیسی دارند و برای درک بهتر این حساسیت لازم است تا سطح نانوتسلا های بدست آمده از تست سنسور ها را بررسی کنید.

سنسور های مگنتومتر چه کاربرد هایی دارند؟

از سیستم های مگنومتر برای لایه برداری از زمین و فعالیت های باستان شناسی ، مکان یابی ذخایر سنگ آهن ، خطوط لوله و کشف حفره ، اتاقک ، راهرو های زیرزمینی … استفاده می شود.

اما تصور اشتباهی که خیلی از کاوشگران از اسکنر های مگنومتر دارند این است که می توانند با اسکنر مگنومتر تصاویر اشیاء زیر زمین را به صورت کامل مشاهده کنند و همچنین قادر هستند فلزات با ارزش مانند طلا و نقره را با سیستم مگنموتر تشخیص دهند. متاسفانه این ها اطلاعات نادرستی هستند که برخی از فروشندگان به خریداران می گویند.

فلزیاب تصویری
فلزیاب تصویری

دستگاه اسکنر gpr چیست؟

سیستم های رادار نفوذی زمینی ، که به GPR نیز معروف هستند ، امروزه برای یافتن چیزهای زیادی در زیر سطح زمین استفاده می شوند. سیستم های GPR از امواج الکتریکی و مغناطیسی که در هوا حرکت می‌کنند استفاده کرده و فرکانس های 1 تا 1000 مگاهرتز را می خوانند. برای اینکه GPR به درستی کار کند ، به دو قسمت اصلی ، فرستنده و آنتن دریافت کننده نیاز دارد.

آنتن فرستنده انرژی الکترومغناطیسی را به خاک ارسال می کند و سیستم gpr با انتشار یک پالس کار می کند و صدا یا صداهایی که در اثر بازتاب امواج صوتی از یک سطح به سمت شنونده ایجاد می شوند را ثبت می کنند که شامل فضاهای خالی ، مصنوعات ، مواد معدنی ، معادن  ، نفت و موارد دیگر است.

اسکنر جی پی آر چگونه کار می کند؟

دستگاه های تصویربرداری GPR نیز تغییرات موجود در زمین را تشخیص می دهند. هنگامی که جریان الکترومغناطیسی به جسم برخورد می کند ، چگالی جسمی که در آن قرار دارد سیگنال را منعکس و پراکنده می کند. این امر باعث می شود سیستم های GPR داده های متمایزی از قرائت های قبلی خود در منطقه را ارسال کنند.

سیستم های GPR دارای نرم افزاری هستند که این نوع داده ها را به تصاویر و و اطلاعات قابل فهم تبدیل می کنند که اپراتور می تواند با بررسی آن ها جزئیات بیشتری از هدف را بدست آورد.

گنج یاب پالسی تصویری :

یکی دیگر از سیستم های تصویری که در بازار وجود دارد ، دستگاه های بوقی پالسی می باشد که داده های دریافت شده از روی میدان پالسی که بوسیله لوپ ایجاد می شوند را به تصاویر تبدیل کرده و در نرم افزار ویژوالایزر به راحتی قابل تجزیه و تحلیل می باشند.

با این این نوع سیستم های تصویری کمی سخت از اسکنر های مگنومتر می باشد. البته اگر نیاز به آموزش این نوع دستگاه ها داشته باشید ، می توانید در نمایندگی فلزیاب شیراز به صورت حرفه ای آموزش ببینید.

چگونه بوسیله اسکنر سوپر سنسور ، اسکن خوب تهیه کنیم

یکی از مشکلات عمده ای که خیلی از کاوشگران با آن روبه رو هستند، نحوه کار با فلزیاب تصویری می باشد. اگر بهترین سیستم های موجود در بازار را در اختیار داشته باشید اما اصول کار با آن را بلد نباشید ، دستگاه شما با یک اسباب بازی هیچ تفاوتی ندارد.

در ادامه نکاتی را به صورت مختصر در مورد اصول اسکن با سوپر سنسور را بیان میکنیم که با رعایت آن ها می توانید یک اسکن قابل قبول از محیط خود بگیرید، اما اگر نیاز به آموزش حرفه ای کار با فلزیاب تصویری را دارید می توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

مراحل گرفتن اسکن با اسکنر مگنومتر :

جهت قرار گیری اسکنر :

موقعیت قرارگیری صحیح سنسور، کیفیت تصاویر اسکن را تضمین می کند ، بنابراین هنگام اسکن با سوپر سنسور باید آن را به صورت مستقیم نگه دارید و حتما رو به سمت جنوب شروع به اسکن کنید.

فلزیاب تصویری
فلزیاب تصویری
فاصله با زمین :

سعی کنید پروب را همیشه در فاصله یکسانی از سطح زمین در حین اسکن نگه دارید. اگر در قسمت اسکن شاخه یا سنگ وجود دارد ، سنسور را برای تراز زمین بالاتر ببرید تا در طول اندازه گیری از فاصله ثابت با زمین اطمینان حاصل شود.

جهت خطوط اسکن :

تجربه نشان می دهد که اسکن در جهت شمال به جنوب (یا جنوب به شمال) نتایج اسکن بهتری را برای تصویر ایجاد می کند. اگر می توانید ، هنگام اسکن ، میدان مغناطیسی طبیعی زمین را دنبال کنید ، یعنی در حالت ایده آل اسکن خود را با راه رفتن خطوط اسکن خود به موازات نصف النهار (طول جغرافیایی) انجام دهید.

آماده سازی زمینه اسکن :

پاک و آلوده نبوده زمین قطعا می تواند نتایج بسیار دقیق تری را از محیط اسکن شده در اختیار شما قرا دهد، بنابراین می توانید قبل از اسکن سطح زمین را با فلزیاب بوقی بررسی کرده و زمین را از اشیاء آلوده پاک کرده تا بتوانید اسکن دلخواه خود را بگیرید.

نحوه قدم برداشتن جهت اسکن با فلزیاب تصویری :

برای هر خط اسکن ، به آرامی راه بروید تا نقاط اندازه گیری (ضربه ها) کافی برای یک تصویر اسکن خوب جمع آوری شود. هرچه نقاط اندازه گیری بیشتری جمع آوری شوند ، تصویر اسکن با جزئیات بیشتری نمایش داده می شود. به این ترتیب ، حتی اشیاء کوچکتر یا پنهان را می توان تشخیص داد. فاصله هر قدم جهت اسکن به صورت معمول 20 سانتی متر می باشد.

تعداد خطوط اسکن :

فاصله بین خطوط اسکن را کاهش دهید و یا خطوط بیشتری را اسکن کنید تا نقاط اندازه گیری (ضربه ها) کافی برای یک تصویر اسکن خوب جمع آوری شود. اگر اندازه قدم 20 سانتی باشد با فاصله بین خطوط نیز 20 سانتی متر باشد.

سرعت خطوط اسکن :

در صورت امکان همیشه خطوط اسکن را با سرعت ثابت طی کنید تا تصویر اسکن دقیق و صحیح به دست آید. اگر سرعت ثابت به دلیل ناهمواری یا موانع موجود در زمینه اسکن امکان پذیر نیست ، بهتر است باتوجه به نوع دستگاه خود ، از حالت دستی استفاده کنید.

انواع حالت اسکن :

اسکن زمینی به دو صورت موازی یا زیگزاگ انجام می شود. از آنجا که مهم است که کاوشگر همیشه در یک جهت باشد ، حالت موازی به ویژه برای مبتدیان توصیه می شود. با اسکن موازی ، اندازه گیری خط به خط همیشه در یک جهت انجام می شود. به این ترتیب می توان سرعت و فاصله ها را به راحتی حفظ کرد.

فلزیاب تصویری (اسکنر) پیشنهادی برای کاوش :

اگر در زمینه خرید دستگاه فلزیاب تصویری نیاز به مشاوره دارید می توانید با کارشناسان فروش ما تماس بگیرید.

فلزیاب شیراز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره و خرید